У 2023 році Організація ООН з промислового розвитку (ЮНІДО) розпочинає реалізацію Глобальної програми інновацій та мереж у зеленій хімії (Global Green Chem Innovation and Network Programme). Мета – розширення використання підходів зеленої хімії шляхом нарощування кадрового потенціалу та трансферу інновацій, а також створення глобальної мережі зеленої хімії. Програма підготовлена і реалізується ЮНІДО та Єльським університетом при фінансовій підтримці Глобального екологічного фонду (GEF) в Йорданії, Індонезії, Перу, Сербії, Уганді та Україні.

В Україні виконавцем Програми Green Chem є Центр ресурсоефективного та чистого виробництва.

Центр екологічної сертифікації та маркування ВГО «Жива планета» в партнерстві з Центром ресурсоефективного та чистого виробництва запрошує виробників екологічно сертифікованих продуктів хімічної промисловості долучитись до міжнародного проєкту в якості демонстраційної компанії.

Участь безкоштовна і передбачає укладення договору з пунктами, що стосуються конфіденційності. Ваше підприємство може стати прикладом успішного впровадження нових технологій та інновацій, а також отримати наступні переваги:

  1. Доступ до нових технологій через можливість співпрацювати з науковцями та іншими підприємствами з усього світу для розробки та впровадження нових екологічно чистих технологій виробництва.
  2. Безкоштовні консультації міжнародних експертів зеленої хімії та підтримка в розробці своїх проєктів.
  3. Підвищення конкурентоспроможності через покращення екологічного профілю виробництва та нових можливостей розширити ринки збуту.
  4. Залучення фінансування, зокрема допомога у розрахунку техніко-економічного обґрунтування реалізації демонстраційного компоненту, включаючи його розробку та надання варіантів фінансування.
  5. Поліпшення екологічної сталості продукції – програма спрямована на розвиток екологічно безпечних технологій і рішень.

Зелена хімія зосереджується на розробці хімічних продуктів і процесів, які скорочують або усувають використання чи утворення небезпечних речовин, зокрема стійких органічних забруднювачів.

Щоб подати заявку на участь у Програмі Green Chem, будь ласка, заповніть форму за посиланням

Додаткову інформацію про Програму тут.

У разі запитань або уточнення, звертайтеся за телефоном +38 095-797-04-83 та електронною поштою This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., контактна особа – Олександр Хохотва.