11 найменувань мийних засобів ТМ Alles GUT! виробництва ТОВ Компанія «Алді» в черговий раз підтвердили свою відповідність вимогам екологічних критеріїв. Перелік сертифікованої продукції зазначений у сертифікаті № UA.08.002.418. Оцінювання здійснювалось за схемою згідно ISO 14024:2018.

За результатами аналізування даних, підтверджено сталість результатів оцінки відповідності екологічно сертифікованої продукції вимогам стандарту СОУ ОЕМ 08.002.12.065:2020 Засоби мийні та засоби для чищення. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу. Цей стандарт встановлює критерії та показники які дозволяють ідентифікувати більш кращі мийні засоби щодо їх потенційних впливів на стан довкілля та здоров’я людини протягом життєвого циклу у порівнянні до загальноприйнятих державних норм. Вимоги стандарту гармонізовані з критеріями оцінки продуктів програми екологічного маркування Ecolabel.EU для зазначених у сертифікаті підкатегорій, зокрема тих що встановлені Рішенням Комісії (ЄС) 2017/1218 від 23 червня 2017 року про встановлення екологічних критеріїв для миючих засобів для прання (нотифіковано під номером C(2017) 4243).

Всі складники засобів пройшли оцінювання за класами і категоріями небезпек для здоров’я і довкілля згідно вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1272/2008 від 16 грудня 2008 року про класифікацію, маркування та пакування речовин та сумішей (CLP).

Мийні засоби ТМ ALLES GUT! не містять фосфати, фосфонати, хлор та інші речовини небезпечні для довкілля та здоров’я людини згідно вимог екологічних критеріїв.

Виробництво засобів ТМ Alles GUT! здійснюється із дотриманням таких принципів:

  • склад засобів на більш ніж 80% складається з речовин натурального походження, високої якості і відповідає вимогам безпеки згідно вимог екологічних критеріїв;
  • використання поверхневих активних речовин природного походження з високою швидкістю біодеградації;
  • енергозбереження та прогресивних технології виробництва;
  • застосування пакувальних матеріалів, що підлягають легкій переробці;

Технологічні процеси виробництва мийних засобів характеризуються високою ефективністю споживання енергетичних і водних ресурсів та належною системою управління відходами.

Детальніше на www.allesgut.ua