Екологічно сертифікована полімерна композиція КОУТЕКС виробництва ТОВ «Коутекс Україна» (сертифікат №UA.08.002.510) успішно пройшла процедуру щорічного нагляду.

За результатами аналізування даних, підтверджено сталість результатів оцінки відповідності екологічно сертифікованої продукції вимогам стандарту СОУ ОЕМ 08.002.14.055:2020 Вироби з полімерних матеріалів. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу, який розроблений у відповідності з принципами та структурою оцінювання життєвого циклу продукції згідно з ДСТУ ISO 14040 на основі результатів аналізування кращого виробничого досвіду.

Вимоги і показники стандарту адаптовані з вимогами на вироби з полімерних матеріалів програм екологічного маркування ЄС (Ecolabel.EU) та скандинавських країн (Nordic Swan), а також вимогами актів права ЄС, зокрема:

  • Регламенту Європейського Парламенту № 1272/2008 від 16 грудня 2008 року про класифікацію, маркування та пакування речовин та сумішей (CLP);
  • Регламенту Європейського парламенту та Ради (ЄС) № 1907/2006 від 18 грудня 2006 року щодо реєстрації, оцінки, дозволу і обмеження хімічних речовин (REACH);
  • Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 2001/95/EC від 03 грудня 2001 року про загальну безпеку продукції.

КОУТЕКС та системи з нього використовуються для вирішенні багатьох технічних питань і при влаштуванні наливних покриттів та підлог і мають широкий спектр переваг, зокрема:

  • міцність та стійкість до зносу: витримують високі механічні навантаження, перепади температур, високу вологість, вплив хімічних речовин та ультрафіолету;
  • довговічність: служать десятки років, не втрачаючи нового зовнішнього вигляду та експлуатаційних властивостей;
  • естетична привабливість, причому можна підібрати стиль, що ідеально впишеться в інтер'єр;
  • простота прибирання та догляду, можна мити з використанням хімічних засобів;
  • доступна вартість: можна підібрати хороший варіант у будь-якому ціновому сегменті;
  • максимально широкий вибір, представлений сьогодні на ринку, що дозволяє підібрати покриття, яке гармонійно впишеться в інтер'єр і оптимально відповідатиме умовам експлуатації з урахуванням впливу зовнішнього середовища.

Наливні полімерні композиції дозволяють створити унікальні інтер’єри, та є оптимальним рішенням для реалізації будівництва чи реконструкції промислових і спортивних об’єктів.

Екологічно сертифікована продукція не містить: біоцидів, селену, фталатів, галогенованих органічних сполук (у т.ч. хлорованих полімерів, ПВХ, ПВДХ, хлорованих парафінів, фторованих сполук, антипіренів), речовин з токсичними, канцерогенними та мутагенними властивостями, пігментів та добавок на основі свинцю, олова, кадмію, хрому VI та ртуті.

Керівництво підприємства приділяє особливу увагу управлінню екологічними аспектами. На підприємстві визначена екологічна політика, екологічні цілі та впроваджуються заходи для їх досягнення. Підприємством також впроваджуються заходи з:

  • інформування споживачів про переваги екологічно сертифікованої продукції,
  • підвищення компетентності персоналу з питань щодо екологічної сертифікації продукції, застосування екологічного марковання та вимог екологічних критеріїв,
  • інформування постачальників сировини, інгредієнтів та споживчої тари про екологічну сертифікацію та вимоги екологічних критеріїв.

Детальніше про продукцію на www.koutex-ukraine.com.ua.