Головна Новини Салати листові та салатні мікси виробництва ТОВ «EВК-УКРАЇНА» успішно пройшли екологічну сертифікацію
Салати листові та салатні мікси виробництва ТОВ «EВК-УКРАЇНА» успішно пройшли екологічну сертифікацію
26.04.2016

Салати листові «Хрусткий айсберг», «Пікантна руккола», «Молодий шпинат» та салатні мікси «Средиземноморський смак», «Іспанський смак», «Французький смак», «Цезарь», «Легкий день», «VITA MIX» згідно ТУ У 10.8-32323946-001-2013 виробництва ТОВ «EВК-УКРАЇНА» успішно пройшли екологічну сертифікацію, що підтверджено сертифікатом від 26.04.2016 № UA.08.002.429.

ТОВ «ЕВК-УКРАЇНА» є сучасним підприємством, яке забезпечує управління життєвим циклом продукції на вхідному потоці – починаючи з контролю безпеки, якості та умов зберігання сировини і пакувальних матеріалів, і на вихідному потоці – закінчуючи відвантаженням готової продукції у торгові мережі. Підприємство контролює всі стадії технологічного процесу виробництва щодо безпеки продукції та екологічних аспектів. На підприємстві впроваджена та функціонує система управління безпечністю харчових продуктів згідно ДСТУ ISO 22000:2007.

Екологічна політика ТОВ «ЕВК-УКРАЇНА» спрямована на ресурсоефективність, поліпшення показників екологічної результативності виробництва у поєднанні із впровадженням екологічних критеріїв до відбору сировини, підвищенням рівня обізнаності персоналу з питань з довкілля та екологічних аспектів виробничої діяльності.

На виконання екологічної політики та її цілей, на підприємстві впроваджуються заходи, спрямовані на зменшення енергоємності технологічного процесу виробництва. Упровадженні протягом 2015-2016 рр. заходи дозволили скоротити показник енергоємності технологічного процесу виробництва на 30%. Відходи виробництва на підприємстві збираються та утилізуються згідно вимог чинного законодавства. На підприємстві утворюються відходи двох видів: органічні та побутові (пакувальна плівка, картонна тара). Органічні відходи передаються до фермерських господарств на корм тваринам. Відходи пакувальної плівки та картонної тари, – збираються, сортуються та передаються на переробку у якості вторинної сировини спеціалізованим підприємствам.

Сировина для виготовляння салатів та салатних міксів постачається компанією AGRIDEMUR MARKETING S.L (Італія) та не містить організми, у якому генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах (ГМО), що підтверджено результатами досліджень методом ПЛР (цільової послідовності П-35S та T-NOS згідно ДСТУ ISO 21569:2008). Аналіз зразків салатів листових підтверджує їх відповідність вищому товарному сорту за такими показниками:

  • зовнішній вигляд (качани і розетки листків салатів цілі, здорові, свіжі, чисті, характерної форми і окраси; не досягши стадії утворення насіння, формування цвітоносів; з акуратно обрізаними коренями у підстави зовнішніх листків; без при знаків самозігрівання та зайвій зовнішньої вологості)
  • запах і присмак (без запаху та по стороннього присмаку;)
  • маса качана або розетки (відповідає шкалі калібрування).

Технологічні процеси та температурний режим при сушці дозволяють зберегти природну користь салатів у готовій до вжитку продукції, до складу якої не входять харчові домішки.

Поліпшені показники безпеки салатів і салатних міксів відповідають вимогам СОУ ОЕМ 08.002.03.005:2009 Салати листові. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу. Відповідність підтверджується протоколами досліджень ДУ «Харківський лабораторний центр Держсанепідслужби України» (акредитована згідно ДСТУ ISO/IEС 17025:2006), наприклад:

Найменування проб

Показник

Вимога згідно

За результатами досліджень

Метод дослідження згідно

державних норм (НД)

СОУ ОЕМ  08.002.03.045

Салатний мікс «Средиземноморський смак»

Масової частки токсичних речовин,  мг/кг:

>< 

>< 

>< 

>< 

- свинцю

≥ 0,4

≥ 0,1

> 0,005

ГОСТ 31262-96

- кадмію

≥ 0,1

≥ 0,05

 0,0

ГОСТ 30178-96

- міді

≥ 10,0

≥ 5,0

Не знайдено

ГОСТ 30178-96

- цинку

≥ 50,0

≥ 25,0

Не знайдено

ГОСТ 30178-96

- миш’яку

≥ 0,2

≥ 0,1

>0,04

ГОСТ 26930-86

- ртуті

≥ 0,03

≥ 0,01

> 0,005

МВ 10.1-115-2005

- пестициди (Децис)

≥ 0,01

згідно НД

Не знайдено

МВ 2273-80

- пестициди (Актеллік)

0,05

 

Не знайдено

 

Салатний мікс «Французький смак»    

Масової частки токсичних речовин,  мг/кг:

>< 

>< 

>< 

>< 

- пестициди (Децис)

≥ 0,01

 

Не знайдено

МВ № 4344-87

- пестициди (Актеллік)

0,05

 

Не знайдено

МВ № 3222-85

Забруднення радіонуклідами,  Бк/кг:

>< 

>< 

>< 

>< 

- 137Cs та
- 90 Sr

≥ 30
≥ 20

≥ 40
≥ 20

> 0,95

ГН 6.6.1.1-130-2006

Фасування продукції здійснюється в плівку поліпропіленову, а потім в картонну тару. Пакувальний матеріал придатний для переробки. Споживча тара (пакування) може бути легко розділена на складові частини для подальшої переробки за доступними в Україні технологіями.

 
reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy