Головна Новини Кетчупи та соуси томатні ТМ «Щедро», виробництва ПАТ «Львівський жиркомбінат» успішно пройшли процедуру екологічної сертифікації
Кетчупи та соуси томатні ТМ «Щедро», виробництва ПАТ «Львівський жиркомбінат» успішно пройшли процедуру екологічної сертифікації
04.04.2016

За результатами сертифікації згідно ДСТУ ISO 14024, екологічний сертифікат UA.08.002.427 та право застосування екологічного маркування отримали 12 найменувань продукції ТМ «Щедро», виробництва ПАТ «Львівський жиркомбінат», а саме: кетчупи «Лагідний», «Шашличний», «Барбекю», «Чилі», «Черрі», «Томатний «Для дітей» та соуси томатні «Сацебелі», «Сальса вогняна», «Аджика домашня», «Барбекю», «До пасти з паприкою», «Табаско».

На підприємстві впроваджені та функціонують системи управління якістю згідно ISO 9001:2008 та безпечністю харчових продуктів - згідно ISO 22000:2005. Екологічна політика та цілі спрямовані на зменшення навантаження на довкілля на вхідних (споживання води, енергоресурсів) та вихідних (відходи, викиди, скиди) ланках життєвого циклу продукції, постійне вдосконалення технологічних та управлінських рішень, відбір постачальників, продукція та послуги яких не суперечить вимогам екологічних критеріїв та підвищення рівня екологічної свідомості персоналу шляхом участі у реалізації даної політики.

На жиркомбінаті встановлено сучасне технологічне обладнання (лінії) англійського та німецького виробництва. Випробувальна лабораторія комбінату акредитована згідно ДСТУ ISO 17025:2006 і здійснює постійний контроль вхідної сировини та матеріалів, а також перевіряє кожну партію готової продукції за органолептичними та фізико-хімічними показниками.

Згідно екологічних критеріїв, що встановлені стандартом СОУ ОЕМ 08.002.03.011: 2010 Овочі та продукти їх переробляння. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу, на відповідність яким оцінювались екологічно сертифікована продукція, кетчупи та соуси ТМ «Щедро», не містять:

  • організмів, у якомих генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах (ГМО);
  • харчових домішок ненатурального походження
  • рецептура продукції для дитячого харчування (кетчуп Томатний «Для дітей») передбачає застосування натуральних компонентів, без застосування консервантів, барвників та модифікованого крохмалю.

Томати, які використовуються для виготовлення кетчупів та томатних соусів ТСМ «Щедро» вирощені у спеціальних сировинних зонах, згідно постанові КМУ від 03.10.2007 №1195 «Про затвердження порядку надання статусу спеціальної зони з виробництва сировини, яка використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчуваня».

Показники вмісту токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів та радіонуклідів у готовій продукції в 2-5 разів нижчі, ніж вимагається державними нормами.

Для виготовлення асортименту кетчупів з органічними спеціями використовуються кориця, перець, гвоздика, лавровий лист, мускатний горіх, часник, цибуля та паприка, які відповідають вимогам органічного виробництва ЄС, Кодексу Аліментаріус

В рамках реалізації екологічної політики ПАТ «Львівський жиркомбінат» здійснює контроль за викидами в атмосферне повітря та утворенням стічних вод та відходів. 59,84 % від загального обсягу відходів комбінату може бути використано в якості вторинної сировини. На підприємстві системно упроваджуються заходи з енергозбереження. Обсяг фінансування заходів у 2015 році, спрямованих на зменшення енергоємності технологічного процесу виробництва склав понад 12 млн. грн., загальний економічний ефект від упроваджених заходів протягом року склав 25% від загального обсягу вкладених коштів.

Екологічно сертифіковані кетчупи та соуси ТМ «Щедро» фасуються в полімерну упаковку вітчизняного виробництва, яка є інертною до продукції, зокрема, не містить сполук хлору та підлягає повторній переробці у вторинні полімерні гранули для використання при виготовленні полімерних виробів нехарчового призначення.

ПАТ «Львівський жиркомбінат» працює з 1948 року і є одним із провідних підприємств олійножирової галузі України, яке спеціалізується на випуску маргаринів, майонезів на натуральних яєчних жовтках, столових маргаринів та жирів, а з 2015 року – кетчупів, томатних соусів та гірчиць. Великий асортимент продукції експортується за кордон (Литва, Німеччина, Угорщина, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Киргизстан, Вірменія та ін.). Продукція комбінату неодноразово була відзначена дипломами, грамотами та медалями за високу якість та виробничі показники підприємства.

Детальніше про комбінат та продукцію на www.lgk.com.ua та www.schedro.ua

 
reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy