Вина

Виноградне вино відому людству ще з часів стародавнього Єгипту. В наш час популярність його зростає разом з культурою вживання. Вченими давно доведені корисні властивості вина. У помірній дозі натуральне виноградне вино сприятливо впливає на загальний життєвий тонус, активізує розумову і фізичну працездатність, поліпшує діяльність травної, нервової і серцево-судинної систем, є дієвим засобом профілактики атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороб. До складу вина входить речовини, що мають яскраво виражені протиракові, протизапальні та антиоксидантні властивості.

Основними проблемами при виготовленні вина є фальсифікація даної продукції шляхом:

  • розбавлення водою або дешевими плодово-ягідними винами,
  • додавання різноманітних консервантів, лугів або кислот, ароматизаторів, барвників тощо, які становлять потенційну загрозу для здоров'я людини.

Безпечність та якість виноградного вина в значній мірі залежить від екологічного стану зон, де вирощують виноград. Інтенсивний розвиток сільського господарства призводить до забруднення його хімічними сполуками, шкідливими для організму людини.

Обираючи виноградне вино, марковане знаком екологічного маркування, споживач може бути впевнений, що він купує натуральний та якісний продукт.

СОУ ОЕМ 08.002.03.023 «Вина. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу»

Екологічно сертифікована та маркована продукція - переваги для довкілля та здоров’я:

  • Екологічно благополучна зона вирощування
  • Більш чисті технології виробництва
  • Виноград для виноматеріалу вирощений без застосування синтетичних мінеральних добрив, пестицидів та регуляторів росту
  • Без вмісту штучних консервантів, ароматизаторів та барвників
  • Залишковий вміст важких металів та нітратів, мікотоксинів та пестицидів на 20 відсотків менший ніж встановлені державні вимоги
  • Питома активність природних радіонуклідів на 20 відсотків менша ніж встановлені державні вимоги
  • Придатність матеріалів фасування та пакування для багаторазового використання або повторної переробки.

Визнаються результати випробувань випробувальних лабораторій, акредитованих на відповідність вимог міжнародного стандарту ISO 17025 (ДСТУ ISO 17025)

Перелік випробувальних лабораторій, які мають чинну акредитацію





reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy