Крупи

Крупи є традиційним українським продуктом харчування, який відрізняється стабільним рівнем споживанням завдяки своїй високій поживності, швидкості приготування та користю готового продукту. Крупи є важливим джерелом вуглеводнів, вітамінів групи В, клітковини, які позитивно впливають на стан кісток, кишкового тракту, шкіри.

Але безпечність та якість круп в значній мірі залежить від екологічного стану компонентів довкілля. Застосування агрохімікатів в процесі вирощування продукції рослинного походження призводить до забруднення круп хімічними сполуками, шкідливими для організму людини. Все частіше шкідливі речовини вводять до складу продукту спеціально, у вигляді харчових домішок.

В сучасній харчовій промисловості у виробництві круп допускається:

  • збагачувати крупи білками (сухим обратом), вітамінами і мікроелементами;
  • використовувати антиокислювачі (антиоксиданти, інгібітори окислення), консерванти, барвники;
  • застосовувати при зберіганні захисні газів або суміші газів.

Накопичення в організмі людини таких домішок може стати причиною інтоксикації організму.

Обираючи крупи, марковані знаком екологічного маркування, споживач може бути впевнений, що він купує якісний та корисний для здоров’я продукт.

СОУ ОЕМ 08.002.03.031 «Крупи. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу»

Екологічно сертифікована та маркована продукція - переваги для довкілля та здоров’я:

Визнаються результати випробувань випробувальних лабораторій, акредитованих на відповідність вимог міжнародного стандарту ISO 17025 (ДСТУ ISO 17025)

Перелік випробувальних лабораторій, які мають чинну акредитацію





reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy