Кава та кавові замінники

Кава - улюблений багатьма напій, який виготовляється зі смаженого насіння (зерен) плодів вічнозеленого кавового дерева, багатого на кофеїн та ароматичні речовини. Завдяки кофеїну кава сприятливо діє на організм людини, підвищуючи його загальний тонус. Середньостатистичний українець споживає близько 1,2 кг кави на рік, що у порівнянні з даними минулих років показує динаміку зростання майже у півтора рази.

Нажаль, не кожен може дозволити собі споживання натуральної кави, тому існує багато каво замінників. Для приготування кавових напоїв застосовуються різні рослини, найпопулярнішим серед яких є цикорій, який включає до своїх споживчих властивостях ще і лікарські. На відміну від кави, кавові замінники не користуються великою популярністю серед споживачів, але незважаючи на це, з впевненістю займають свою нішу на ринку.

Так, з метою збільшення обсягів врожаю вносять завищенні від норми кількості пестицидів, гербіцидів, неорганічних добрив (о). Вирощують сировину на забруднених радіонуклідами плантаціях. Ці фактори впливають на якість та екологічні характеристики продукції.

Тому, обираючи продукцію даної категорії, необхідно орієнтуватись не лише на ціну та рекламу торгівельної марки, а звертати увагу на наявність на упаковці знаку екологічного маркування, що надасть гарантію отримати якісний та корисний для здоров’я продукт.

СОУ ОЕМ 08.002.03.053 «Кава та кавові замінники. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу»

Екологічно сертифікована та маркована продукція - переваги для довкілля та здоров’я:

Визнаються результати випробувань випробувальних лабораторій, акредитованих на відповідність вимог міжнародного стандарту ISO 17025 (ДСТУ ISO 17025)

Перелік випробувальних лабораторій, які мають чинну акредитацію





reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy