Головна Екологічна сертифікація Харчових продуктів Горілки та лікеро-горілчані напої
Напої алкогольні, дистильовані

Ринок алкогольних напоїв, як один з сегментів товарного ринку харчової промисловості, відіграє важливу роль у розвитку вітчизняної економіки за рахунок високої ємності та стабільно високого попиту на продукцію.

Не можна не відзначити, що серйозним кроком для українських товаровиробників став вихід на міжнародний ринок: на сьогодні Україна є експортером лікеро-горілчаних виробів у понад 80 країн світу.

Саме тому вкрай важливо, щоб вітчизняні виробники не просто продовжували випускати якісний продукт, але слідкували за світовими тенденціями та встигали за змінами ринку, який, до речі, все більше демонструє попит саме на еко-продукцію, з екологічним маркуванням.

Встановлюючи екологічні критерії для горілок, бренді, настоянок та інших лікеро-горілчаних виробів, необхідно звести потенційну небезпеку для здоров’я споживача – до мінімуму. Саме тому показники безпеки за екологічним стандартом, щодо вмісту сполук важких металів, радіонуклідів та інших речовин, на 15-80 % жорсткіші за діючі державні норми.

Також в процесі екологічної сертифікації оцінюються основні складові продукції. Окрім поліпшених показників безпеки маркована продукція має якісно відрізнятись від аналогів, представлених на ринку. Тому, наприклад, у складі напоїв алкогольних заборонний віст 96 харчових добавок та встановлені окремі вимоги щодо додаткових показників якості питної води на якої виготовлюється готовий до вживання напій.

Оцінка ефективності системи управління екологічними аспектами виробництва залишається не менш вагомою умовою для проходження екологічної сертифікації та здобуття права на застосування екологічного маркування.

СОУ ОЕМ 08.002.03.024:2015 Напої алкогольні, дистильовані. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу

Переваги екологічно сертифікованих та відзначених екологічним маркування напоїв алкогольних, дистильованих:

  • Високоякісні спирт та питна вода
  • Сировина для виготовлення спирту без вмісту ГМО
  • Без застосування методів та речовин при підготовці води, що можуть змінити її природну структуру та хімічний склад
  • Без вмісту штучних ароматизаторів, барвників та консервантів
  • Більш жорсткіші вимоги, щодо показників безпеки сировини та готової продукції щодо вмісту сполук важких металів та радіонуклідів: на від 15% до 80% порівняно із державними нормами (за різними показниками)
  • Більш чисті технології виробництва та управління безпекою харчових продуктів
  • Поліпшені показники екологічної результативності
  • Придатність споживчої тари до повторної переробки тощо

Визнаються результати випробувань випробувальних лабораторій, акредитованих на відповідність вимог міжнародного стандарту ISO/IEC 17025 (ДСТУ ISO/IEC 17025)

Перелік випробувальних лабораторій, які мають чинну акредитацію





reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy