Чаї та чаїні напої

В сучасному світі культура та традиція споживання чаю й чайних напоїв займає досить суттєве місце в житті не просто окремих людей, але й цілих народів. Українці не залишаються осторонь та залюбки долучаються до церемонії прийому запашних та тонізуючих напоїв. І дійсно, чайні напої не є простою забаганкою досягти нових обріїв смаків та відчуттів. Це напої, які мають безпосередньо позитивний вплив на організм, оскільки містять специфічні речовини (танін, кофеїн, екстрактивні водорозчинні речовини), присутність яких якраз й необхідно зберегти, убезпечуючи споживача від прийому не просто несмачного чаю, але ще й потенційно небезпечного.

Слід розуміти, що чайний ринок в Україні переважно тримається на імпортованій продукції. Саме тому досить важко проконтролювати весь життєвий цикл чаю, починаючи від місця його вирощування та типів обробки, і закінчуючи процесами, завдяки яким виробляються чаї різних видів та сортів.

В Україну потрапляє вже готова сировина, готова до безпосереднього фасування, транспортування та кінцевого споживання. Встановлюючи екологічні критерії оцінки, перш за все розглядається якісна складова сировини щодо вмісту специфічних речовин та різноманітних домішок.

Стандартом СОУ ОЕМ 08.002.03.077 встановлюються додаткові до державних норм, більш жорсткі граничні показники щодо вмісту в продукції важких металів (свинець, ртуть, кадмій, миш’як), мікотоксинів, пестицидів (ДДТ та його похідні, гексахлорбензол, органічні пестициди), радіонуклідів (Стронцій-90, Цезій-137). Також він виключає застосування у готовій продукції харчових домішок (барвників, ароматизаторів) не натурального походження.

З метою зменшення екологічних впливів на усіх етапах життєвого циклу до продукту встановлюються спеціальні вимоги до фасування, пакування, зберігання, транспортування, а також маркування готової продукції.

СОУ ОЕМ 08.002.03.077 «Чаї та чаїні напої. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу»

Екологічно сертифіковані та марковані чаї та чаїні напої – переваги для довкілля та споживачів:

  • Посилення контролю за якістю імпортованої продукції
  • Більш високі вимоги до граничних показників щодо вмісту небезпечних речовин
  • Технології більш чистого виробництва
  • Визначення показників якості чаїв залежно від їх виду та сорту
  • Без вмісту ГМО
  • Без вмісту харчових домішок не натурального походження




reportagi-ta-publikacii Ярмарок Rekomenduemo
Green Mind

ecomama
ЗМІ про екологічну сертифікацію та маркування


Екологічне маркування та маркетинг Zayavka Zayavka
logotipy